privacy-terms2018-09-13T08:15:20+00:00

ZASEBNOST & POGOJI UPORABE

Pravno obvestilo

To spletno mesto upravlja podjetje Sandi Golob s.p.

Vsebine, objavljene na tem spletnem mestu, je dovoljeno reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Sandi Golob s.p.

Po svojih najboljših močeh se trudimo, da na spletnem mestu objavljamo le prave in posodobljene podatke, vendar pa ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Prav tako ne prevzemamo nobene odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tem spletnem mestu, ali začasnega nedelovanja spletnega mesta.

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev našega spletnega mesta zelo pomembna. Zato bodo vsi podatki, ki jih pridobimo na spletnem mestu, uporabljeni izključno v namene, za katere so bili pridobljeni. Vse osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali nikomur brez vaše predhodne privolitve.

Sandi Golob s.p. si pridržuje pravico do spremembe vseh podatkov, ki so objavljeni na tem spletnem mestu.

Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema navedene pogoje in z njimi soglaša.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Calypsocrystal  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik

Spletno prodajo Calypsocrystal izvaja podjetje Sandi Golob s.p., Ul. Antona Skoka 9, 1230 Domžale, new@calypsocrystal.com (v nadaljevanju ponudnik). Podjetje je vpisano v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, matična številka 5354751000. Podjetje je zavezano za plačilo DDV (ID št. za DDV: SI85273236).

Podjetje Sandi Golob s.p. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

http://www.mgrt.gov.si/index.php?id=11486

Cene

Vse cene so v evrih (EUR) in že vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cene za naročila iz USA in Kanade so v USD in ne vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cena navedena ob posameznem izdelku ne vsebuje stroškov dostave. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku , ko ponudnik potrdi naročilo ( kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu » naročilo potrjeno« ). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti ( popusti na izdelke, brezplačna poštnina… ) pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Kako uporabim promocijsko kodo?

Promocijska koda je beseda, ki se jo kot uporabnik vnese na strani košarica pod opcijo vnesi promocijsko kodo. Po kliku na omenjeno opcijo se uporabniku odpre polje » vpišite kodo kupona » kamer se vnese trenutno veljavna promocijska koda. Popust oz. ugodnost bo upoštevana takoj za tem.

Načini plačila

Vam najustreznejši način plačila izberete v postopku nakupa blaga.
S plačilno oz. kreditno kartico: American Express, Mastercard, VISA, Maestro.
Preko Paypal sistema.
Pri pošiljki preko dostavne službe se račun nahaja v vrečki na zunanji strani pošiljke, kjer je vstavljen list z naslovnikom.

Naročeno blago bomo odpremili takoj po prejetju plačila (velja za blago na zalogi).

Pogodba

Kupoprodajna pogodba (račun) se sklepa v slovenskem jeziku. Shranjena je na sedežu ponudnika in je kupcu dostopna vsak delovni dan med 10. in 15. uro.

Dostava

Kupljeno blago vam dostavimo na katerikoli naslov v Sloveniji. Dostava v tujino je mogoča tako, da pri vpisu države izberete željeno državo.

Stroški dostave

Cena za dostavo se določi avtomatsko glede na izbrano državo, v katero želite prejeti paket.

Čas dostave

Naročeno blago oddamo v dostavo v roku, ki je zapisan pri posameznem izdelku, po prejetju naročila in plačila. Naročila oddana do 12.00 ure, se štejejo, da so oddane v istem delovnem dnevu.  Dostavo v našem imenu opravlja podjetje DHL. Ko je blago odpremljeno, vas o tem obvestimo po elektronski pošti.

V primeru daljšega zamika dostave vas bomo o tem obvestili preko elektronske pošte.

V primeru naročila več izdelkov z različnimi statusi zaloge in dobavnimi roki, bomo naročilo izvršili takrat, ko bodo na zalogi vsi naročeni izdelki.

V primeru zamude pri dobavi enega ali več izdelkov iz naročila, vam bomo te izdelke poslali naknadno, izdelke iz zaloge pa takoj. V tem primeru prevzamemo stroške dvojnega pošiljanja.

Vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec obvesti po elektronski pošti.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Pri vračilu artiklov, kjer je bila koriščena promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo ( vrne se plačan znesek ).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo.

V kolikor nastanejo stroški vračila zaradi reklamacije, se vračilo višine stroška vrne. Zato je potrebno v tem primeru tudi pripisati vse potrebne podatke o načinu vračila. Strošek poštnine se vrne po ceniku , ki je določen v pogodbi z DHL in sicer za izdelke teže do 2 kg. Na ta način vam bomo vrnili tudi stroške vračila.

Če se odločite, da pošljete preko drugih dostavnih služb, vam vrnemo stroške po ceniku DHL.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. Točko prvega odstavka 43.b člena.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Veseli bomo, če nam boste ob morebitnem odstopu od pogodbe o nakupu, sporočili vaš razlog, saj nam bo to koristilo pri ustvarjanju asortimenta po meri kupcev. Prav tako nam boste pomagali izboljšati naše storitve.

Vračilo blaga za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine žal ni možno.

Varnost

Nakup v spletni trgovini Calypsocrystal  je popolnoma varen. Za to smo poskrbeli z vsemi najsodobnejšimi ukrepi za varovanje vaših zaupnih podatkov.

Vsi vaši zaupni podatki, ki jih vpišete za potrebe izvedbe nakupa ali registracije, in se takrat prenašajo po internetu, so ustrezno kodirani, tako da ni možnosti, da bi jih lahko razbrala kakšna tretja oseba. V ta namen spletna trgovina uporablja tehnologijo SSL (Secure Socket Layer) in 256 bitni kodirni ključ.

Varovanje osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev naše spletne trgovine zelo pomembna. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

Vse osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali nikomur brez vašega predhodnega privoljenja. Dostavni službi bomo zaupali le vaš naslov za dostavo.

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke shranimo in uporabljamo za namene internega arhiva in statistike ter komunikacije za potrebe izvedbe naročila.

Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalnega vozička.

Registrirani uporabnik je za varovanje osebnih podatkov odgovoren tudi sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročeni izdelki niso več dobavljivi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže  po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova new@calypsocrystal.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Sandi Golob s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Sandi Golob s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj. https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Kdaj je napaka stvarna:
Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Rok in način za uveljavljanje stvarne napake:
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči na znane kontakte, v zakonsko določenem roku.
Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora prodajalec čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi kupčevi zahtevi po odpravi napake.
Potrošnikovi zahtevki v primeru stvarne napake:
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev stroškov, zlasti prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti navedenih v prejšnjih odstavkih.
Te pravice potrošnika ugasnejo s potekom dveh let od dne, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.”

OPIS TEHNIČNIH POSTOPKOV ZA SKLENITEV POGODBE

1. Izberite izdelek in ga dodajte v nakupovalno košarico s klikom na gumb » DODAJ V KOŠARICO«
2. Pred zaključkom nakupa lahko vnesete promocijsko kodo v polje » KODA KUPONA«
3. Nakup zaključite s klikom na gumb » NADALJUJ NA BLAGAJNO«, ki se nahaja na desni strani košarice.
4. Vnesite podatke o plačniku in morebitni dostavi na drug naslov
5. Izberite način plačila
6. Plačilo zaključite s klikom na gumb » KUPITE SEDAJ«
7. Po oddaji naročila vam bomo prek e- pošte takoj poslali potrditev naročila.

Podjetje bo besedilo pogodbe shranilo in bo potrošniku dostopna skladno z določbo 2. alineje 2. odstavka 7. člena ZEPT.

Za sklenitev pogodbe / oddaje naročila je potrebno izvesti sledeče postopke, ki opisujejo tudi tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila.
Pri odločitvi za nakup, je potrebno s klikom izbrati izdelek in število izdelkov in izbrati gumb » DODAJ V KOŠARICO«.

KOŠARICA
V košarici potrošnik izbere željeno število izdelkov in vnese promocijsko kodo, v kolikor jo ima. V košarici potrošnik poljubno dodaja in odvzema število posameznih izdelkov ali briše izdelke v celoti, po lastni želji s klikom na gumb » POSODOBI KOŠARICO«.
Na tej stopnji se kupec lahko kadarkoli vrne nazaj v spletno trgovino in dodaja nakupe ali trgovino zapusti brez zaključenega nakupa.
Ko je izbor v spletni trgovini zaključen, je potrebno izbrati gumb » NADALJUJ NA BLAGAJNO«, kjer se nakup zaključi v naslednji korakih:

PODATKI
Na strani podatki je potrebno vpisati osebne podatke plačnika in dostave, če je naslov dostave drugačen od plačnika, ter po želji oddati sporočilo / opombo k naročilu. Po potrebi je možna vrnitev v košarico in spremeniti nakup. Po vnesenih podatkih plačnika se v oknu vaše naročilo izpiše cena dostave.

PLAČILO
Kupec izbere način plačila (PayPal ali plačilo s kreditno kartico). Po zaključenem izboru, kupec potrdi in zaključi nakup s klikom na gumb »KUPITE SEDAJ« Preko e-pošte prejme potrditev naročila. Naročilo je oddano. Potrošnik se lahko vrne na osnovno stran ali zapusti spletno stran.

Opozorilo

S potrditvijo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

V podjetju Sandi Golob s.p. spoštujemo vašo zasebnost in v skladu s predpisi (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR) na spletni strani www.calypsocrystal.com izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju.

Pomen izrazov:

Lastnik in upravljavec spletne strani www.calypsocrystal.com je podjetje Sandi Golob s.p. V tem besedilu se večkrat pojavlja v prvi osebi množine (mi, nas, naše…).

Obiskovalec ali uporabnik spletne strani www.calypsocrystal.com je vsaka oseba, ki obišče omenjeno spletno stran. V besedilu je obiskovalec večkrat nagovorjen v drugi osebi množine (vi, vaše…).

Katere podatke zbiramo

Ko se prijavite na podjetjove e-novice ali pa izpolnite kontaktni obrazec, v sistem vnesete svoje ime, naslov, (služben) e-poštni naslov in telefon, skratka podatke, ki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo.

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke

Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletni strani www.calypsocrystal.com je poslovne oz. edukativne narave, in sicer:

V primeru, da izpolnite kontaktni obrazec z namenom poslovnega sodelovanja, se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa družbe. podjetje v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja. Komunikacija v tem primeru je individualna, kar pomeni, da niste avtomatično uvrščeni na nobeno e-poštno listo (razen če se nanjo posebej naročite).

V primeru, da se prijavite na naše e-novice, nam s tem dovolite, da vam periodično pošiljamo e-poštna sporočila (e-novice). Vaše podatke zbiramo na podlagi vaše izrecne privolitve, v skladu s smernicami evropske direktive GDPR, z namenom da:

personaliziramo vašo uporabniško izkušnjo in vam posredujemo vsebine, ki vas najbolj zanimajo

izboljšamo izkušnjo na naši spletni strani

lahko stopimo v stik z vami

Z e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Rok hrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Lahko tudi zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja. V tem primeru bomo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečili uporabo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter vas o tem obvestili.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije. Nikoli ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev. Spletna stran www.calypsocrystal.com gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom (malware scanning).

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno stran in ki so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja za podjetje Sandi Golob s.p.

V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

Piškotki

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vas prosimo za dovoljenje za namestitev piškotkov, ki omogočajo normalno delovanje strani www.calypsocrystal.com.

Dovoljenje lahko tudi zavrnete ali pa izklopite vse piškotke v vašem spletnem brskalniku. V tem primeru se lahko zgodi, da bo vaša izkušnja na spletni strani www.calypsocrystal.com delno okrnjena.

Piškotke uporabljamo za

analizo obiska spletne strani www.calypsocrystal.com na podlagi agregiranih statističnih podatkov in vedenjske analize (spletna analitika). Ti podatki so anonimizirani in ne vsebujejo vaših osebnih podatkov. Obdelujemo jih s spletnimi orodji zunanjih ponudnikov (Google analytics, Hotjar).

Spoštujemo željo po izklopu sledenja (Do Not Track) in ne sledimo oglasom, če je ta funkcija vklopljena.

Povezave na spletne strani tretjih oseb

Spletne vsebine na strani www.calypsocrystal.com lahko vsebujejo povezavo na spletne strani tretjih ponudnikov, ki imajo svojo varnostno politiko. podjetje Sandi Golob s.p. na te politike nima vpliva in ne jamči za delovanje, varnost in aktivnosti na spletnih straneh tako povezanih ponudnikov.

Kontakt

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v družbi podjetje Sandi Golob s.p. nam lahko pišete na new@calypsocrystal.com.

Pogodbena določila in splošni pogoji – klikni za prenos
Obrazec za odstop od pogodbe – klikni za prenos